Sportdiëtiste Lara

“Proper diet can’t make an average athlete elite, but a poor diet makes and elite athlete average”

Sport en voeding gaan hand in hand. De juiste voeding kan prestaties verbeteren, oa door:

 • het voorzien van voldoende energie en brandstof
 • het ondersteunen van spieropbouw- herstel en een optimale trainingsadaptatie
 • het voorzien van voldoende micronutriënten om immuunsysteem te ondersteunen
 • het ondersteunen van cognitieve functies

De juiste voeding is meer dan macroverdeling en supplementen. Ze wordt  aangepast aan de doelen die de atleet/atlete vooropstelt.

Als sportdiëtiste bekijk ik met jou 3 aspecten:

Kennis

Over zowel de voeding als de behoeften van de atleet/atlete. Een eetschema is er niet om blindelings te volgen. Het is een hulpmiddel om de eigen voedingsgewoonten op punt te zetten.

Mindset

Nog te vaak worden gewicht en lichaamssamenstelling gezien als het ultieme doel en nog veel te vaak zorgt dit voor een tekort aan energie en voedingsstoffen bij atleten. Ik kijk samen met de atleet welke sportieve doelen hij/zij zich stelt en welke ondersteuning voeding daarin kan bieden.

Vaardigheden

Kennis en mindset zijn belangrijk, maar een gebrek aan vaardigheden, zoals koken, mealprep, planning en voorbereiding en etiketten lezen, geeft niet het gewenste resultaat. Ook hieraan wordt dus voldoende aandacht besteed.

Wie is Lara?

Ik ben Lara, diëtiste gespecialiseerd in sportvoeding en gastro-intestinale problemen bij atleten en de actieve bevolking.

Sport is doorheen mijn leven altijd al een rode draad geweest: van ballet in mijn jeugd tot crossfit momenteel. Door intensief te sporten, bemerkte ik aan den lijve dat voeding hierop een grote invloed heeft.

Ik had dezelfde vragen als jij en doorliep dezelfde zoektocht. 

Ik besloot me hierin te verdiepen en studeerde:

 • voedings- en dieetkunde
 • master gezondheids-bevordering
 • bijscholingen rond sportvoeding, onder andere via Barça innovation hub (een samenwerking tussen de universiteit van Barcelona en FC Barcelona).

Combineer dit met jaren ervaring van werken met atleten van verschillende niveaus en uit verschillende sporttakken en zo ontwikkelde ik mijn eigen strategie.

Momenteel ben ik actief als sportdiëtiste in mijn eigen praktijk bij Crossfit Deinze (waar ik mede-eigenaar ben) en als performance nutritionist bij Cercle Brugge.

Mijn missie? Om jouw prestaties naar een hoger niveau te tillen door te focussen op 3 pijlers: kennis, vaardigheden en mindset.

Meer weten? Volg me op instagram en Facebook!

Specialisaties

 • Sportvoeding
 • Gezonde voeding
 • Maag- en darmproblemen en FODMAP
 • Plantaardig presteren
 • Emotie-eten en een gezonde relatie met voeding

Hoe ga ik te werk tijdens een consultatie?

CONSULTATIE 1

De eerste consultatie doe ik een volledige anamnese van je eetgewoontes, leefstijl, trainingen, doelstellingen,…

Ik doe ook een huidplooimeting om van daaruit je lichaamssamenstelling te berekenen.

Je krijgt al een aantal adviezen mee naar huis.

 • Duur: 75 min
 • Kostprijs: €70
 • Mee te brengen: papieren mutualiteit, eventuele uitslagen bloedonderzoek

CONSULTATIE 2

De 2de afspraak volgt snel daarna. Tegen dan heb ik op basis van de anamnese en de meetgegevens een dagschema voor jou berekend. Dat overlopen we dan, ik geef je nog een aantal adviezen mee en indien gewenst ook recepten.
 
 • Duur: 45 min
 • Kostprijs: €50

OPVOLGCONSULTATIES

In de volgende afspraken bekijken werken we samen aan wat voor jou prioritair is. Wil je meer inzicht in welke voeding belangrijk is voor wedstrijden? Leren hoe je mealprep best aanpakt? Je verdiepen in welke producten best aan welke aanbevelingen beantwoorden door etiketten te leren lezen? Het kan allemaal!

 • Duur: 40 min
 • Kostprijs: €40

Wat zeggen anderen over werken met Lara?

Kenneth
Kenneth
Lees verder
Dankzij de begeleiding door Lara heb ik progressie gemaakt zowel wat betreft de mindset naar voeding toe in het algemeen, alsook het belang van voeding op de sportprestaties. Voordien was de mindset minder eten om een degelijk gewicht te behouden. Deze manier van denken is nu niet meer van toepassing. Ik eet zelfs meer dan voordien en heb het gemakkelijker om mijn gewicht te behouden dan voordien. Op het vlak van sportprestaties gebeurde het af en toe dat ik een maaltijd of preworkout snack oversloeg als deze te dicht op de training kwam uit schrik voor slechte prestatie of last van de maag. Sinds de begeleiding door Lara gebeurt dit niet meer, maar zijn ook mijn prestaties beter en recovery tijdens als na de training verre boven het niveau van voor de begeleiding. Daarnaast stelt Lara zich altijd beschikbaar. Als je met een vraag of probleem zit kan je haar altijd contacteren en zal ze steeds naar een oplossing zoeken.

Online trajecten

FUEL YOUR PERFORMANCE

De all-in cursus sportvoeding voor atleten.

Til in 8 weken je prestaties omhoog met de juiste sportvoeding!

De Mealprep Masterclass + bonussen

Als sporter heb je niet altijd veel tijd om te koken. Daarom zijn je planning en voorbereiding nog zo belangrijk. In deze masterclass leer ik je er alles over!

De receptenbundel

In deze receptenbundel vind je recepten voor ontbijt, lunch, avondmaal en tussendoortjes, speciaal voor actieve sporters. Je vindt ook recepten voor voor en na een training, om je eigen sportdrank te maken en voor op een wedstrijddag.

Het Winkelsafari webinar + bonussen

Ook geen idee welke producten er nu een goede samenstelling hebben? En hoe lees je nu precies een etiket? Na het bekijken van deze webinar heeft ook dat geen geheimen meer voor jou.