Wat is Crossfit?

Crossfit is een sport die een tiental jaar terug overwaaide uit Amerika. Aan de hand van functionele bewegingen verbeter je bij crossfit zowel je kracht als je conditie en je mobiliteit. Je wordt telkens opnieuw fysiek uitgedaagd, waardoor ook je mentale weerbaarheid een ongelooflijke boost krijgt.

Crossfit is een groepsport met ruimte voor individuele groei. Je traint in kleine groepjes onder het waakzame oog van een professionele coach die je met raad en daad bijstaat. Hij zorgt ervoor dat je de oefening onder de knie krijgt en de juiste techniek leert toe te passen om bijvoorbeeld een gewicht boven je hoofd te duwen of jezelf op te trekken. Typisch voor crossfit is de hechte groepsdynamiek, waarbij je continu aangemoedigd wordt om je grenzen te verleggen en je persoonlijke doelen te bereiken.

Hoe ziet een les er uit?

Elke les duurt één uur, maar ziet er telkens helemaal anders uit. Dat houdt het boeiend! Aan het begin van de les overlopen we de WOD (Workout Of the Day) waarin verschillende oefeningen gecombineerd worden. Dat kan gaan van een langere work-out tot een quick sprint met maar twee verschillende bewegingen. Voor de oefeningen maken we gebruik van verschillende gewichten (barbells, dumbbells, kettlebells), toestellen (roei-, ski- en fietstoestellen), een gymnastisch rek en het eigen lichaamsgewicht.

Na een uitgebreide opwarming overlopen we de juiste techniek van de oefeningen. Is iedereen er klaar voor? Dan start de aftelklok en schiet iedereen uit de startblokken voor de WOD. Als eerste klaar? Moedig je lotgenoten dan aan tot de laatste seconde. Na de WOD is er tijd voor een fist bump, wat stretching en een vrijblijvende babbel in de ontspanningsruimte.

Zo start je!

In 3 eenvoudige stappen!

1. Gratis proefles

In deze gratis les proef je wat Crossfit te bieden heeft, maar leer je ook onze box en onze lesstijl kennen!

We vertellen je meer over onze visie, aanpak, ons team en de Crossfit community!

2. Kies je abonnement

Is de proefles iets voor jou?

Dan kan je kiezen voor een beurtenkaart, abonnement voor 2x/week of een unlimited abonnement.

Geen zorgen, na de proefles geven we je een uitgebreid overzicht en kan je al je vragen herrond stellen.

3. Ready, set, go!

We smijten je niet zomaar in het diepe!

Bij Crossfit Woest voorzien we voor alle nieuwelingen extra begeleiding tijdens je allereerste lessen door onze ervaren coaches. Bovendien zorgen we voor een buddy die helpt om je wegwijs te maken.

Getuigenissen

Piet

Saar

Daniel